Nieuwsbrief corona

Vanwege de voortdurende corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt het huidige beleid voort te zetten om veilige zorg te kunnen verlenen volgens de RIVM richtlijnen. Op aangepaste wijze willen we u zo goed mogelijk blijven begeleiden en ondersteunen vanuit de praktijk.

Deur van de huisartsenpraktijk
De automatische deur van de huisartsenpraktijk blijft tot nader orde gesloten voor iedereen die géén afspraak heeft. U kunt uw aanwezigheid melden via de bel aan de voordeur. Door de intercom zal de assistente u te woord staan.

Voor overige zaken zoals het aanvragen van herhaalrecepten, het ophalen van brieven/verwijzingen of het inplannen van een afspraak vragen wij u telefonisch contact op te nemen.

Kan ik een afspraak maken op de praktijk?
Omdat de afspraakplekken op het spreekuur nog beperkt zijn, kan nog niet iedereen fysiek op het spreekuur komen. Over uw hulpvraag overlegt de assistente met de huisarts hoe wij u het beste kunnen helpen.

Steeds zal worden bekeken of u fysiek op de praktijk moet worden beoordeeld, of dat er een E-consult, telefonisch- of beeldbelconsult met één van de artsen nodig is. Wij proberen het aantal personen dat tegelijk in de praktijk is voor uw en onze veiligheid zo klein mogelijk te houden.

Om bovenstaande redenen is de functie voor het maken van online afspraken via mijngezondheid.net nog steeds niet mogelijk.

Twijfelt u over de urgentie van uw klacht, aarzel dan niet om contact op te nemen met de praktijk!

E-consulten
De praktijk beschikt sinds kort over de mogelijkheid tot het sturen van een E-consult. Hiervoor is uw e-mailadres belangrijk. U kunt ten alle tijden een E-consult sturen via Mijngezondheid.net. Nadat u zich eenmalig aangemeld heeft met uw Digi-D kunt u via het kopje berichten de praktijk een bericht met eventueel bijlage sturen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u hierop antwoord van uw huisarts.

Via de website of met de app MedGemak heeft u toegang tot Mijngezondheid.net. Door middel van de app MedGemak heeft u via uw smartphone ook 24/7 de mogelijkheid uw zorgzaken te regelen.

Wrattenspreekuur
Wegens alle maatregelen is het tot nader orde niet mogelijk om binnen te lopen op de wrattenspreekuren. U kunt telefonisch contact opnemen met de assistente om te vragen naar de mogelijkheden.

Corona-test GGD
Heeft u koorts en/of luchtwegklachten dan kunt u vanaf 1 juni zelf een Covid-19 (corona)-test aanvragen bij de GGD via telefoonnummer 0800-1202. Dit telefoonnummer is dagelijks tussen 8.00-20.00 uur te bereiken.

SCAL laboratorium
Het SCAL laboratorium werkt vanaf 2 juni, óók voor de bloedafname, alleen op afspraak. Door op afspraak te werken zorgen zij voor een veilige omgeving voor zowel patiënten als medewerkers. U kunt een afspraak maken via de website van het SCAL of tussen 13.00 – 15.00 uur via telefoonnummer: 071-5160020.

Niet alle SCAL locaties zijn geopend. Op dit moment zijn in Leiden de locaties: Gezondheidscentrum Merenwijk, Gezondheidscentrum de Singel, Gezondheidscentrum Leidse Hout en de hoofdvestiging op de Rooseveltstraat geopend. Voor meer informatie: https://www.scal.nl/beleid-corona