Nieuwsbrief maart 2024

Afscheid assistente Jeannette de Haas-van der Goes
Na bijna 30 jaar trouwe dienst is Jeannette per 1 januari 2024 gestopt met haar werkzaamheden als doktersassistente in verband met haar pensionering. Wij danken Jeannette voor alle jaren en zullen haar betrokkenheid en harde werk ontzettend gaan missen. We hebben haar gelukkig bereid gevonden om in geval van ziekte of vakantie bij te springen. Ook zal ze haar financiële administratieve werkzaamheden continueren.

Nieuwe assistente Ilse van Benten-Damen
Een opvolger voor Jeannette hadden we reeds met de komst van Ilse van Benten-Damen die per 1 mei 2023 is gestart bij de praktijk. Ilse is een zeer ervaren assistente en heeft zich moeiteloos een onmisbaar onderdeel van het team gemaakt. Ilse werkt de donderdag en de vrijdag.

Toetreding Carlijn Bardoel en Max Smits
Huisartsen Carlijn Bardoel en Max Smits zijn per 1 januari 2024 officieel toegetreden tot de maatschap. Zij waren beiden al langer werkzaam bij de praktijk en zijn dus geen nieuwe gezichten voor velen van u. Dr. Bardoel en Dr. Smits zijn blij om zich definitief te  kunnen verbinden aan de praktijk waar zij ook allebei ooit in opleiding zijn geweest. Er verandert voor u verder niets. Dr. Bardoel werkt op maandag, woensdag en donderdag. Dr. Smits werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Drukte op de praktijk
Wij merken dat het recentelijk drukker is geworden op de praktijk. Er zal voorlopig ook geen huisarts in opleiding werkzaam zijn bij de praktijk. Derhalve is er besloten om gebruik te maken van waarnemend huisartsen. Wij zullen proberen om zoveel mogelijk dezelfde artsen in te zetten en de inzet tot een minimum te beperken. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

Stoppen met roken
Praktijkondersteuner Esther van Leeuwen heeft enige tijd geleden een opleiding afgerond om mensen te helpen te stoppen met roken. U kunt een afspraak met haar maken door te bellen met de assistente of bespreek de mogelijkheden met één van de huisartsen. Met deze persoonlijke begeleiding komt u mogelijkerwijs in aanmerking voor vergoeding van stoppen-met-roken medicatie via uw zorgverzekeraar

LSP (Landelijk Schakelpunt)
Voor medische spoedeisende zorg buiten de openingstijden van de praktijk kunt u terecht komen op de huisartsenpost of de spoedeisende hulp. Het is van belang dat de behandelend arts dan toegang heeft tot uw medische gegevens. Dit komt de kwaliteit van de geboden zorg ten goede. Het landelijk schakelpunt faciliteert een veilige uitwisseling van deze gegevens. U kunt zich aanmelden voor het LSP op www.volgjezorg.nl/toestemming of u kunt het bespreken met een werknemer van de praktijk zodat deze de toestemming kan verwerken.

MijnGezondheid.net (MGN)
MijnGezondheid.net is een online omgeving waar u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts kunt regelen. U kunt online vragen stellen, herhaalmedicatie bestellen en inzage hebben in uw medisch dossier zoals laboratoriumuitslagen. Voor meer informatie ga naar MijnGezondheid.net of bekijk het foldermateriaal op de praktijk. Er staat ook een link op onze website.