Nieuwsbrief Corona

Het zijn vreemde en moeilijke tijden voor ons allen, maar op aangepaste wijze willen we u wel zo goed mogelijk blijven begeleiden en ondersteunen vanuit de praktijk.

Kan ik met “gewone” klachten nog wel naar de huisarts?
De deur van de huisartsenpraktijk is tot nader orde gesloten voor iedereen die géén afspraak heeft. Dit betekent niet dat de praktijk gesloten is. Om verspreiding van het virus tegen te gaan proberen we zo veel mogelijk telefonisch of via beeldbellen af te handelen, immers hoe minder contact hoe minder kans op overdracht van het Corona virus. U kunt voor alle klachten waarover u zich zorgen maakt of twijfels heeft nog steeds gewoon telefonisch contact opnemen met de huisartspraktijk. De assistentes zullen u telefonisch te woord staan en samen met u kijken wat de beste oplossing is.

COVID Radar
Help mee om meer inzicht krijgen in hoe het coronavirus zich verspreidt!

Het LUMC heeft de app COVID Radar gelanceerd. Hiermee kunnen gegevens over klachten en het gedrag van mensen worden verzameld. Op die manier kan een beter beeld worden verkregen hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in de eigen regio ontwikkelt. Dat gebeurt door de gegevens die u via de app doorgeeft heel goed te analyseren. Op die manier zoeken we met wetenschappelijk onderzoek aanknopingspunten om het virus beter onder controle te krijgen.

Voor wie interesse hierin heeft, verwijzen wij u naar de site van het LUMC waar u de app kunt downloaden.

Heeft u vragen over het coronavirus?
Op thuisarts.nl vind u recente en betrouwbare informatie. U kunt ook contact opnemen met het publieksnummer van het RIVM (0800) 1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08:00 – 20:00 uur.

Centraal meldpunt Merenwijk
Wijkvereniging Merenwijk is een centraal meldpunt gestart om Merenwijkers die hulp nodig hebben te koppelen aan Merenwijkers die hulp willen en kunnen bieden. Het centrale nummer is: 06-57204140, dit nummer is bereikbaar van 9:00-17:00 uur.

Folder praten met kinderen over het coronavirus
UMC Maastricht heeft een folder gemaakt tips voor ouders en verzorgers over hoe praat je met kinderen over het coronavirus. De folder is hier te lezen: tips om met kinderen over het coronavirus te praten